Menu Sluiten

Amsterdamse ‘Nashville-girl’ en Nederlandse blues in De Amer

De Amer maakt op zaterdag 21 en zondag 22 maart het podium vrij voor twee concerten van Nederlandse signatuur. Op zaterdag (20.00 uur) komt de Amsterdamse Pieternel naar Amen die met haar countrygeluid wel als ‘Nashville-girl’ wordt aangeduid. Een dag later (14.00 uur) staat De Dynamite Blues Band in De Amer met een muzikale cocktail vol explosiegevaar.

Pieternel was het vorige seizoen ook al in de Amer. Toen was de Amsterdamse zangeres meegenomen dor Leoni Jansen en viel ze op door haar country-geluid. Op eigen kracht is Pieternel een avontuurlijke ‘Nashville-girl’ die de grenzen van het genre op een onverwachte manier verlegt. Haar zang en  melodische stijl laten invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius, Dolly Parton en Chris Stapleton. De eigen draai die Pieternel aan de sound van Nashville geeft, levert intieme en akoestische liedjes op, maar ook up-tempo songs. Thema’s als groei, liefde en avontuur bepalen veelal de Engelstalige teksten. Haar goed ontvangen album Roosevelt Island nam ze op in Nashville en Utrecht, waarbij ze samenwerkte met mede-songwriter Femke Weidema.

Foto (c) Aangeleverde foto

Dynamite Blues Band

Als je het Engelse woord voor dynamiet in je bandnaam opneemt, dan roep je wel bepaalde verwachtingen op. De Dynamite Blues Band maakt die volledig waar met een explosieve cocktail van blues, rhythm & blues, swing en rock ’n roll. De bezoekers aan het concert in De Amer kunnen zich voorbereiden op een rauw en verfrissend optreden.

De Dynamite Blues Band werd in 2013 opgericht en kwam voort uit het succesvolle Big Blind. Ondertussen zijn we zeven jaar en drie albums verder. Ook werd in 2018 de Dutch Blues Challenge gewonnen. In 2014 namen Wesley van Werkhoven (zang en bluesharp), JJ van Duijn (gitaar), Renzo van Leeuwen (bas) en Jan Aandewiel (drums) het debuutalbum Shakedown & Boogie op, gevolgd door Kill me with Love (2016) en Medicine (2019.) Steeds waren de recensies lovend.

Foto (c) Aangeleverde foto

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zaterdag 21 maart

Pieternel (Country/Folk/Pop)

Café De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Zondag 22 maart

Dynamite Blues Band (Blues)

Café De Amer in Amen

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 19,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.