Menu Sluiten

Agenda: Leerzame avondwandeling Kale Duinen

Op 13 augustus organiseert Staatsbosbeheer een leerzame wandeling door het stuifzandgebied bij Appelscha “Het Aekingerzand”. Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door dit indrukwekkende natuurgebied.

Het Aekingerzand wordt ook wel de ‘Kale Duinen’ genoemd. Vroeger stond hier eigenlijk te veel vee, waardoor gras en heide verdween. Daardoor ging het zand stuiven. Uiteindelijk ontstonden de  ‘Kale Duinen’. In deze “woestijn” leven hele bijzondere planten en dieren, zoals de zandloopkevers, sluipwespen en de boomleeuwerik.  Zij overleven soms extreme omstandigheden. Zo kan in de zomer de temperatuur op de zuidhellingen oplopen tot 60 graden, terwijl het ’s nachts aan de grond vriest.

Foto (c) Aangeleverde foto

De gids vertelt tijdens de wandeling allerlei leuke weetjes over de omgeving. Mogelijk wandelen we langs de Grenspoel, waar het vleesetende plantje de zonnedauw groeit.

Daarnaast is er voldoende gelegenheid om stil te staan bij de wijdsheid van het gebied, en je te verwonderen over de uitgestrekte zandduinen. In deze zandduinen staan vliegdennen en knoestige eiken verspreid, bomen die voornamelijk op open zandgronden groeien.

Datum: donderdag 13 augustus

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Start: Camping Wilhelminahoeve , Canada 3, 8424 SR Elsloo

Kosten: € 9,- volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar, inclusief koffie of thee

Aanmelden noodzakelijk: via www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.