Menu Sluiten

ACV hervat competitie thuis tegen Flevo Boys

Na de winterstop hervat ACV de competitie in de Hoofdklasse zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys.

De ploeg uit Emmeloord vindt zich terug op de twaalfde plaats van de ranglijst. ACV staat vijfde, maar sloot 2019 af met een pijnlijke nederlaag bij Staphorst.

Foto (c) Aangeleverde foto

De ploeg van trainer Fred de Boer is dan ook uit op revanche en wil bovendien de aansluiting met de bovenste plaatsen niet verliezen. De generale verliep in elk geval voorspoedig. De oefenwedstrijd tegen het Groninger Oranje Nassau, hoog genoteerd in de Eerste Klasse, werd met 5-0 gewonnen.

Flevo Boys deed het beter dan ACV in de laatste competitiewedstrijd van 2019. Thuis werd met 3-1 gewonnen van SC Genemuiden. Dat was een broodnodige overwinning, want de ploeg uit de polder kon daardoor wat meer afstand van de gevarenzone nemen. Afgelopen zaterdag werd Flevo Boys overigens in een oefenduel geklopt door eersteklasser Dos Kampen.

ACV start zaterdag als favoriet, maar eerdere ervaringen in deze competitie hebben geleerd dat die constatering geen enkele garantie biedt op een goede afloop. Zaterdag zet scheidsrechter Vis uit Groningen beide ploegen om 14.30 uur aan het werk op het Catawiki Sportpark.