Menu Sluiten

Actium start bouw op locatie Vredeveldschool in Assen Oost

Woningcorporatie Actium start de komende tijd met de bouw van 22 appartementen op de hoek van de Pinksterbloemstraat en Zilverschoonstraat. Dit is de plek waar vroeger de Vredeveldschool stond. Bouwmij Hendriks BV uit Assen maakt het bouwterrein hiervoor klaar en begint in het voorjaar met bouwen. De appartementen zijn ongeveer begin 2022 klaar, verwacht Actium.

Impressie woningen: HJK Architecten Foto © Aangeleverde foto

22 appartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens
Het wordt een appartementengebouw dat ongeveer net zo groot is als de gebouwen die al aan de Zilverschoonstraat staan. Het blok krijgt 4 woonlagen met appartementen van ongeveer 70 m² met 2 slaapkamers. Deze sociale huurwoningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens; senioren, starters of kleine gezinnen. Het gebouw wordt volledig gasloos. Voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen. De parkeerplaats komt aan de achterzijde van het gebouw aan de Zilverschoonstraat.

Levensloopbestendig wonen in Assen Oost
Het is een mooie locatie dichtbij wijkvoorzieningen zoals winkelcentrum Vredeveld en gezondheidscentrum Assen Oost. Ook het station is niet ver weg. Een prima plek voor huidige en nieuwe bewoners van Assen Oost om te starten, maar ook om oud te worden in de wijk. De appartementen zijn levensloopbestendig, dit betekent bijvoorbeeld dat er een lift is en dat er in de woningen rekening gehouden is met de draaicirkel van een rollator. Verder zijn de deuren naar toilet en badkamer breed genoeg voor een rolstoel of rollator. En in de berging worden stalplaatsen gemaakt voor scootmobielen. Het is nog niet bekend wanneer de appartementen in de verhuur gaan. Reageren op deze woningen gaat straks via www.thuiskompas.nl. Een inschrijving bij Thuiskompas is gratis.

Wijkvisie Assen Oost
Dit project past in de wijkvernieuwing van Mijn Buurt Assen en is gebaseerd op de wijkvisie die door de gemeente Assen, Vaart Welzijn, Actium en buurtbewoners is gemaakt. Eén van de hoofdlijnen van deze visie is dat huidige en nieuwe bewoners oud kunnen worden in de wijk. De wijkvernieuwing draagt bij aan een positief beeld van Assen Oost.
Binnen Mijn Buurt Assen werken Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn nauw samen. Hierdoor is het mogelijk om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Vaart Welzijn organiseert activiteiten voor en met bewoners die bijdragen aan een sterkere binding in de wijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.