Menu Sluiten

Actium krijgt mooie cijfers voor haar maatschappelijke prestaties

Woningcorporatie Actium heeft zich via een visitatietraject laten beoordelen op haar maatschappelijke prestaties.
De visitatiecommissie schetst Actium als een gedreven corporatie die opgaven gestructureerd, integraal en vooral in samenwerking met belanghebbenden wil oppakken. Actium krijgt daarbij waardering voor de duidelijke rol die ze pakt als verbinder en facilitator. De woningcorporatie is erg blij met de mooie cijfers en waardering.

Foto (c) Aangeleverde foto

Onafhankelijke beoordeling
Visitatie is een beoordeling van prestaties van woningcorporaties, die iedere vier jaar door een onafhankelijk bureau wordt uitgevoerd. Op deze manier toetst Actium of het beeld dat zij heeft over haar eigen presteren, overeenkomt met de verwachting en beoordeling van haar belanghouders en klanten. Op basis van de resultaten kan Actium haar beleid verder aanscherpen.

Mooie cijfers
De visitatiecommissie geeft Actium mooie cijfers. Ze baseert haar uitkomsten onder meer op de beoordeling van stukken en op gesprekken met belanghouders. Zo is er gesproken met gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, het huurderplatform en medewerkers van Actium. De visitatie bestaat uit vier onderdelen:
• Presteren naar Opgaven en Ambities: 7.6
• Presteren volgens Belanghebbenden: 7.9
• Presteren naar Vermogen: 7
• Governance van maatschappelijk presteren: 7.8

‘Met de juiste dingen bezig’
Samenwerken is voor de corporatie het meest kenmerkende aan de tijd van nu. Actium is er sterk van overtuigd dat door samen te werken met huurders, zorg- en welzijn partijen en gemeenten, maar ook met andere corporaties, de complexe uitdagingen het beste opgepakt kunnen worden. De commissie ziet deze actieve inzet ook, en merkt daarbij op dat dit onder meer komt door de open, eerlijke en verbindende rol die de corporatie pakt in relaties.

‘Dit resultaat geeft mij de bevestiging dat Actium een organisatie is die met de juiste dingen bezig is’, zegt Monique Boeijen, sinds 1 juli jongstleden directeur-bestuurder van Actium. ‘Het rapport geeft duidelijk aan waarmee we vooral verder moeten gaan en waar we ons nog kunnen verbeteren. De mensen van Actium mogen trots zijn op alle waardering die zij in dit rapport krijgen voor hun inzet om het wonen in ons werkgebied zo betaalbaar, duurzaam en fijn mogelijk te maken.’

Het rapport is openbaar en te vinden op www.actiumwonen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.