Menu Sluiten

Actieplan vrijetijdseconomie is nieuwe impuls voor recreatie en toerisme

De vrijetijdseconomie is één van de economische krachtsectoren van de gemeente Assen. Daarom is er een agenda en actieplan vrijetijdseconomie opgesteld om die sector een extra impuls te geven. De raad, met uitzondering van ASSEN CENTRAAL, stemde in met het voorstel.

Remi Moes (D66) zei dat het actieplan was met kansen en mogelijkheden. Bij de uitwerking van de plannen zou er meer aandacht moeten komen voor de sport. Laat dit gezamenlijk plan een voorbeeld zijn voor de aanpak van de Toeristisch Recreatieve Zone (TRZ) bij het TT-circuit. Henk Santing (PLOP) was van mening dat er in het actieplan te weinig aandacht was voor sport en de TRZ. Martin Rasker (VVD) stelde vast dat het plan tot stand gekomen was door over leg met het veld. Ook hij riep op de TRZ niet uit het oog te verliezen. Wethouder Bob Bergsma betoogde dat de sport niet overdadig werd genoemd in het actieplan. Maar hij zegde toe dat daar bij de uitwerking wel degelijk aandacht voor zal zijn en rekening mee gehouden zal worden.

Ambities     Ronald Witteman (CDA) stelde vast dat dit plan een voorbeeld was van samenwerken tussen Toeristen Platform Assen, Koninklijke Horeca Nederland en de cultuursector. Als de ambities gehaald worden is het een fantastisch resultaat. Jannie Drenthe (SP) riep het college op aandacht te hebben voor de betaalbaarheid van de dagrecreatie. Ook vroeg zij aandacht voor het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij stelde een regionale arbeidspool voor om dat te realiseren. Cor Staal (ChrU) betoogde dat er bij de uitwerking aandacht moest zijn voor de jongeren. Ga het gesprek aan over wat zij willen en hoe zij kunnen bijdragen. Een oproep waar Sjoerd Bakker (GrL) zich bij aan sloot. Hij hoopte dat als het plan eenmaal loopt de ambities naar boven bijgesteld moeten worden. Wethouder Bergsma zei dat de ambities waren opgesteld in samenspraak met de sector en daarom reëel waren. De betaalbaarheid is een zaak van ondernemers, maar dat daar in de gesprekken wel degelijk aandacht voor is. Ook de jongeren zullen in de verdere gesprekken en bij de uitvoering aan de orden komen.

Financiering     Luc Rengers (AC) zei dat zijn fractie tijdens de consulterend vergadering bezwaar had geuit tegen het plan omdat het gefinancierd werd uit de reserves. Dat bezwaar bestond nog steeds.

Het voorstel werd aangenomen met de twee stemmen van ASSEN CENTRAAL  tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.