Menu Sluiten

Actie met uitrijkaartjes parkeren verlengd tot en met 5 mei

De actie van de gemeente om ondernemers in de gelegenheid te stellen kortingskaartjes voor de parkeergarages uit te geven aan hun klanten, loopt nog tot en met 5 mei. Twee maanden geleden startte de actie die was bedoeld voor ondernemers die gebruik maakten van het click en collect systeem en winkelbezoek op afspraak. Zo’n 80 ondernemers hebben er een beroep op gedaan. 

Eerste halfuur gratis     De gemeenteraad  nam in februari een motie aan waarin het college werd verzocht om klanten van ondernemers met click & collect het eerste half uur gratis parkeren aan te bieden om de winkeliers te helpen en te ondersteunen. Dit aanbod gold gedurende de periode dat de winkels vanwege de Corona-maatregelen gesloten of beperkt open waren. Nu de winkels onder voorwaarden vanaf 28 april weer normaal geopend mogen zijn vervalt de actie.

Herstelagenda Economie     In de komende week kunnen de ondernemers de kaartjes nog aanbieden aan klanten. De actie was een onderdeel van de Herstelagenda Economie en Werk, bedoeld om ondernemers die lijden onder de coronacrisis een steun in de rug te geven. Eerder besloot het college ruimte te bieden voor grotere terrassen en de uitgifte van horecavouchers om horecazaken zo coronaproof mogelijk te kunnen exploiteren.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.