Menu Sluiten

Acht nieuwe appartementen naast gemeentehuis Assen

De voormalige pizzeria Piccobello naast het gemeentehuis van Assen maakt binnenkort plaats voor acht appartementen. Ook wordt het plein tussen de appartementen en het gemeentehuis opgeknapt.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

Het pand waar de pizzeria in zat staat al een lange tijd leeg en ziet er vervallen uit. Veel mensen gebruiken de doorgang tussen dit pand en het gemeentehuis om de binnenstad te bereiken. De gemeente wil deze belangrijke entree daarom opknappen.

Voorjaar 2022

De voormalig pizzeria aan de Noordersingel wordt gesloopt en maakt plaats voor acht appartementen. De appartementen worden ontwikkeld door Kuilman Beheer uit Groningen, die eerder ook al een aantal andere panden aan de Noordersingel en de Menning opleverde.

(verhaal gaat verder onder de afbeelding)

Illustratie © Kuilman Beheer

De appartementen krijgen een woonoppervlakte tussen de 45 en 70 vierkante meter, laat Koos Kuilman weten. Het is nog onduidelijk of het om huur- of koopwoningen gaat. De vergunningsprocedures starten na de zomer, maar de bouw laat nog even op zich wachten. “We zijn druk druk druk. Je kunt wel iets willen, maar je moet ook de mensen hebben.” Kuilman verwacht dat ze volgend voorjaar beginnen met bouwen.

Vergroenen

Naast de bouw van de appartementen, wordt ook het plein tussen de appartementen en het gemeentehuis opgeknapt. Uit het binnenstadsfonds zou daarvoor 150.000 euro moeten komen. Ook Kuilman levert een financiële bijdrage voor de vergroening van het plein.