ACAI BOWLS OP HORECAEVENTT ASSEN

De Acai bowls en ‘high end’ smoothies zijn in 2019 niet meer weg te denken op een trendy menukaart. De sterk groeiende vraag naar healthy, vegan opties en instagramable design food zet iedere horecaondernemer aan om creatief te zijn. Want hoe vind je nou de juiste balans?

Met aan de ene kant de vraag naar vers, puur en gezond, en aan de andere kant de wens naar praktisch, snel en gemakkelijk te bereiden. Tijdens de HorecaEvenTT beurs in Assen is Acai Benelux aanwezig om met alle horeca mee te denken over het maken van de juiste keuzes voor het komende seizoen. Tevens worden de smoothie en bowl packs geïntroduceerd, de nieuwste innovatie voor horeca op het gebied van smoothie bowls.

Foto © https://www.horecaeventt.nl/

De trend van voedingsbewustzijn zet al een aantal jaren onverminderd door. Waar smoothies in de voorgaande jaren een permanent plekje op menig menukaart hebben weten te veroveren, zijn het tegenwoordig ook de bowls die in snelvaart terrein winnen op het menu. De meest bekende is de Acai bowl, de uit Brazilië overgewaaide ‘Açai na tigela’.

Toch zien veel horecaondernemers het nog als een grote stap om met bowls & smoothies van start te gaan. De bereiding wordt ervaren als een tijdrovende klus, die de nodige ruimte inneemt in de routing. Zonder de juiste kennis kan dat inderdaad voor een ongewenste situatie zorgen in de bar of keuken. Acai Benelux is ruim 12 jaar geleden begonnen met het leveren van Acai bowls en quality health food. Inmiddels zijn ze bekroond met de Vegan Innovation Award voor: Beste smoothie & bowl concept. Hun specialisme richt zicht niet alleen op het product, maar tevens op menu marketing, conceptontwikkeling, apparatuur en bar routing. Met die kennis staat Acai Benelux klaar om horeca te begeleiden om bowls en smoothies zo aantrekkelijk mogelijk op de kaart te zetten.

Hoe vind je de juiste balans tussen een praktische bereiding en inspelen op de vraag naar vers, puur en innovatief? Met die vraag in het hoofd is Acai Benelux aan de slag gegaan, waaruit een nieuw product is voortgekomen. Door een innovatie in de productietechniek van de smoothie en bowl packs, kunnen fruitpuree en IQF nu worden gecombineerd in één portion pack. Dit geeft hen complete vrijheid op het gebied van receptuur. Daardoor zijn de nieuwe smoothie packs nu veel uitdagender voor gasten dan de ‘klassieke’ smoothie packs. De bereiding is nu een snelle en gemakkelijke taak geworden. Een Acai bowl maken is gebeurd in een handomdraai met de nieuwe bowl packs. Daarnaast zijn ze biologisch gecertificeerd, is de Acai fair trade en amazonevriendelijk.

Maandag 11 t/m woensdag 13 februari 2019 gaat de HorecaEvenTT beurs van start. Acai Benelux nodigt horecaondernemers uit bij stand 2210 van Woertman Nederland om samen een smoothie & bowl plan op te zetten voor het komende seizoen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.