Menu Sluiten

Aandacht voor veilig en warm thuis blijft nodig

Week van de Pleegzorg in Drenthe

Gisteren startte de Week van de Pleegzorg (28 oktober tot en met 4 november 2020). Pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Gezinsvormen en Yorneo zetten deze week hun pleegouders in het zonnetje en vragen aandacht voor kinderen die geen warme en veilige thuissituatie hebben.

Foto (c) Aangeleverde foto

Er blijft altijd vraag naar een veilig en warm thuis voor kinderen, ook in coronatijd. Annemieke Smit, directeur-bestuurder Yorneo, namens Pleegzorgdrenthe: “Voor een passende plek voor elk kind waar het zo thuis mogelijk kan opgroeien, zijn meer mensen nodig. We hebben graag een zo vol mogelijke mand met pleegouders, zodat we de beste match kunnen maken voor ieder kind”. De pleegzorgorganisaties vragen je om je hart en huis open te stellen.

Een warme deken voor pleegouders
Om onze pleegouders in coronatijd op een bijzondere manier te bedanken en om in verbinding met elkaar te blijven staan, organiseren we tijdens de Week van de Pleegzorg, samen met Stichting Pleegwijzer, een speciaal online event met de enthousiaste presentatrice Jetta Post en singer-songwriter Annemiek Drenth.
Met onze pleegzorgcamper ‘Ome Tinus’ rijden we deze week weer door Drenthe en brengen we een warme deken bij onze pleegouders thuis, om onder te kruipen tijdens het online event.
De gemeenten in Drenthe dragen hun steentje bij en hebben onder andere voor de winnaars een leuke prijs beschikbaar gesteld.

Op weg met Pleegzorgdrenthe.nl
Gelukkig kan pleegzorg in coronatijd gewoon doorgaan. Vanwege de maatregelen zijn er echter tijdelijk geen informatiebijeenkomsten meer, maar hebben we een informatiefilmpje opgenomen waarin we meer vertellen over pleegzorg en wat daarbij komt kijken. Een pleegouder uit Drenthe neemt je in het filmpje mee in hoe zij het pleegouderschap ervaart.
Kun en wil jij een kind een veilig en warm thuis bieden? Vraag een informatiepakket aan en bekijk het filmpje op www.pleegzorgdrenthe.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.