Aanbod voor Apple Museum uit de VS

Recentelijk is het Apple Museum in Westerbork (AMN) benaderd door de heer Bob Rosen uit Amerika. Zijn zoon Adam is begin dit jaar overleden en de nalatenschap van hem omvat o.a. een grote verzameling oude Apple-apparatuur.

Vader Rosen wist van het bestaan van het Apple Museum in Nederland. Zijn zoon was in 2016 op bezoek geweest in het museum en hij was zo enthousiast over de tentoonstelling dat hij gelijk sponsor is geworden.

Foto (c) Aangeleverde foto

Het bestuur van het Apple Museum in Westerbork werd door hem benaderd, omdat hij deze nalatenschap wel wil doneren aan het AMN. Samen met de heer Rosen wordt er nu hard gewerkt om een goede inventarisatie van deze collectie te maken. Zeker 50 items hebben het predicaat ‘zeldzaam’ en deze vormen een waardevolle aanvulling op de bestaande collectie en vergroten de aantrekkelijkheid van dit museum. Ondertussen wordt er een kostenraming opgezet voor het verpakken en verzenden van alle items. En er wordt zowel in de VS als in Nederland gezocht naar sponsors die deze ‘overdracht’ naar Westerbork mogelijk willen maken.

De communicatie met de heer Rosen verloopt snel en soepel. Het bestuur van AMN hoopt dan ook op korte termijn voldoende duidelijkheid en financiering te verkrijgen, zodat dit fraaie aanbod geaccepteerd kan worden. Hoe deze overname verder geïntegreerd kan worden binnen de expositiemogelijkheden van het AMN is een nieuwe uitdaging voor het bestuur.

Het AMN in Westerbork is het enige Apple Museum in NW-Europa. In de hele wereld zijn slechts vier Applemusea te bezoeken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.