Menu Sluiten

Aan de slag in de wijk Lariks

Het college vraagt de raad een bedrag van € 150.000 ten behoeve van de aanpak van de Oude Molenbuurt en Luchiesland zuid om daarmee een wijkvernieuwingsplan Lariks te kunnen opstellen. De raad stemde unaniem in met dit verzoek.

Bas Ananias (SP) stelde vast dat door de neoliberale politieke besluiten er een groot tekort is ontstaan aan sociale huurwoningen. In het nieuwe bestuursakkoord is de afspraak gemaakt om te komen tot minimaal 30% sociale huurwoningen als het gaat om nieuwbouw. Hij pleitte er voor in de wijk Lariks “vooral woningen te bouwen in het lage huursegment. En zorg er voor dat door de verduurzaming de woonlasten dalen.” Ook benadrukte hij het betrekken van de bewoners bij de ontwikkelingen. Wethouder Karin Dekker zei dat er een extra inzet zal zijn op de sociale woningbouw in de wijk.

André Dik (PLOP) verbaasde zich over de kanttekening in het voorstel dat “het betrekken van de bewoners wellicht kan leiden tot te hoge verwachtingen.” Volgens Dik stimuleert dit de bewoners niet om mee te doen, omdat ze zich niet serieus genomen voelen. “schappen dus die kanttekening.”

De integrale aanpak van de wijken zoals afgesproken in 2014 werkt en begint zijn vruchten af te werpen, aldus Richard Klok (VVD). Maar in de wijk Lariks is sprake van een extra opgaven, namelijk het aardgasvrij maken van de wijk. Hij riep het college op dit op te pakken met de volle medewerking van alle bewoners.

Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.