A28 130 km/uur, wat doet de gemeente nu het bezwaar van Assen niet is gehonoreerd?

In december 2015 heeft de gemeente Assen zich met kracht verzet en bezwaar gemaakt bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IM) tegen de verhoging van de maximum snelheid op de A-28 traject tussen Hoogeveen en Groningen, van 120 naar 130 km/uur.
Het ministerie heeft de snelheidsverhoging doorgezet. OpAssen wil weten welke stappen de gemeente Asen nog kan en wil ondernemen?

In het Dagblad van het Noorden van 16 december j.l. stond dat de gemeente “bereid is desnoods naar de rechter te stappen wanneer de maatregelen niet wordt teruggedraaid.” Wethouder Vlieg zei toen, “We hopen op het gezonde verstand in Den Haag, maar zijn bereid om alle mogelijke middelen aan te grijpen om dit tegen te houden.”
verkeersbord130kmu     Inmiddels is de verhoging van 120 naar 130 km/uur op de A28 een feit. OpAssen en tal van inwoners maken zich zorgen over de schadelijke gevolgen van deze verkeersmaatregel. “Heeft het College een reactie naar aanleiding van de bezwaren van de gemeente Assen ontvangen van het ministerie van IM?” wil Egbert Prent fr.voorz. OpAssen weten. En is het ministerie bereid de verantwoordelijkheid en de financiering van geluidsschermen op zich te nemen voor het traject van de A-28 dat langs Assen en diverse woonwijken voert? Momenteel wordt er in Baggelhuizen een geluidswal aangelegd gebaseerd op een maximum snelheid van 120 km/uur. “Maar voldoet die wel als er 130 km/uur gereden wordt,” vraagt Prent zich af. ”En wie betaalt de extra kosten? Is het ministerie financieel aansprakelijk te stellen? En hoe zit het met de ultieme stap namelijk de verantwoordelijke minister Schultz van Haegen c.q. het ministerie voor de rechter te dagen?”
De bezwaren van de gemeente zijn blijkbaar niet gehonoreerd, dus zou het college volgens de fractie van OpAssen, nog de nodige stappen moeten nemen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.