Menu Sluiten

75 jaar Humanisme

Op dinsdag 9 november hebben Humanitas en het Humanistisch Verbond, met 80 leden en vrijwilligers van beide verenigingen, hun 75-jarig bestaan gevierd. Het Drenthe College heeft voor deze feestelijke bijeenkomst haar gebouw ter beschikking gesteld. Koks en leerlingen hebben een maaltijd verzorgd. Onder begeleiding van theaterbureau Kracht van Beleving zijn de humanistische waarden vrijheid en gelijkwaardigheid tegen het licht gehouden en besproken.

 

Foto © Aangeleverde foto

Het 75-jarig bestaan van beide verenigingen was de aanleiding om gezamenlijk na te denken en te praten over de inhoud van de humanistische waarden vrijheid en gelijkwaardigheid tegen de achtergrond van de actuele ontwikkelingen.

De landelijke voorzitters van beide verenigingen, René Peeters en Mardjan Seighali waren aanwezig en reflecteerden op de uitkomsten van de avond. “We moeten leren ons oordeel uit te stellen en de ander serieus te nemen, dan voelt niemand zich veroordeeld” aldus René Peeters. Mardjan Seighali wil de vrijheid doorgeven. “De waarde van vrijheid zie je niet gelijk, je kunt haar wel leren kennen”

De besturen van Humanitas en het Humanistisch Verbond denken met deze avond, door samen in gesprek te gaan, een bijdrage te leveren aan de onderlinge verbondenheid in de lokale samenleving.

Een maatschappelijk vangnet voor buitenkerkelijken was voor Humanitas na de oorlog de drijfveer om mensen te helpen om op eigen kracht hun plek in de samenleving in te nemen. Het Humanistisch Verbond zet zich in voor een maatschappij, waarin we met zorg naar elkaar omzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.