5 Tuindersdochters exposeren bij Podium Zuidhaege

Vrijdag 12 april 2019 opent om 17:00 uur de expositie van vijf tuindersdochters in Podium Zuidhaege. Creativiteit is een leidraad in het leven van de zussen. In deze expositie laten ze zien hoe zij vanuit dezelfde achtergrond op hun eigen wijze met die creativiteit omgaan. Een divers scala van bijna 100 kunstwerken is het resultaat.

Foto © Aangeleverde foto

De zussen Koot groeiden op in een groot tuindersgezin in Nootdorp (Zuid-Holland) en verspreidden zich door de jaren heen over heel Nederland en tot in Zuid-Frankrijk. Van geschoold grafisch vormgever tot autodidactisch kunstenaar, en van (creatief) docent en lady-speaker tot manager van Podium Zuidhaege, bij iedere zus speelt creativiteit een belangrijke rol in het leven.

Poldy Koot: ”Als zussen zijn we door de jaren heen altijd close gebleven, hoewel we ver van elkaar wonen. We komen uit een warm nest waar altijd veel kon. Onze creativiteit hebben we van beide ouders. Het is jammer dat zij hier niet meer bij kunnen zijn. Mijn vader had zeker een traantje weggepinkt en mijn moeder was vooral heel trots geweest. Of eigenlijk heel ‘groos’, zoals zij dat altijd zei.”

De expositie, die op alle verdiepingen van Podium Zuidhaege hangt, is tot en met eind mei dagelijks te bezoeken tussen 09:00 – 22:30 uur aan de Zuidhaege 2 in Assen.

Carina (1954) Delft
In 1980 studeert Carina af aan de Kunstacademie Den Haag (KABK), richting grafische vormgeving. Daarna leidt zij een eigen ontwerpbureau in Delft. Achter dat bureau staat inmiddels een punt, maar Carina blijft kunst maken.

Marike (1956) Lanet (Frankrijk)
Van jongs af aan was Marike creatief en ondernemend. Inmiddels woont zij al 18 jaar in Zuid-Frankrijk. Sinds 2012 is zij fulltime kunstenares. Marike is autodidact; geïnspireerd door haar omgeving maakt zij aquarellen, acryl en olieverf schilderijen.

Nelleke (1957) Leeuwarden
Na vele jaren werken in het onderwijs als teken- en NT2docent maakt Nelleke nu haar eigen kunst. Zij speelt met en combineert allerlei materialen. Uiteindelijk wil zij een beeld maken, waar de kijker door wordt geraakt, geprikkeld en/of geïnspireerd.

Angela (1963) Woerden
Vanaf haar 4e jaar heeft Angela een grote passie voor muziek, dans en theater. Naast interim-werkzaamheden in het onderwijs, is Angela dagvoorzitter en lady-speaker voor conferenties en evenementen.

Poldy (1970) Assen
Als jongste zus is Poldy volop geïnspireerd door haar oudere zussen. Dit geldt voor hun levenslessen en op het vlak van creativiteit. Nu is zij algemeen manager van Podium Zuidhaege en maakt in haar vrije tijd olieverf- en acrylschilderijen.

Opening 12 april 17:00 uur
Theatercafé Podium Zuidhaege

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.