Menu Sluiten

5 jaar Stila-assen – onderzoek interactie met inwoners

STILA, de Stichting Stimulering Leefbaarheid Assen, bestaat 5 jaar – Vanaf maandag 26 oktober wordt de inwoners van Assen de mogelijkheid geboden om mee te denken over wat goed gaat, wat beter kan of waar we mee zouden moeten starten in Assen.

Als tweede actie in het kader van het lustrum, naast de optredens van de Marching en Show Band Mercurius in de wijken van Assen, wil STILA graag met de inwoners van Assen samen terugkijken om te leren en te verbeteren, zeker in deze tijd waarin de noodzakelijke Corona-maatregelen leefbaarheid sterk onder druk zetten. Daarbij wil STILA de inwoners ook een kans bieden om suggesties te doen, en de mogelijkheid geven om zich aan te melden om actief te worden binnen STILA.

Foto (c) Aangeleverde foto

Onder het thema Samen zetten we jouw buurt in beweging: makkelijk en snel is er een vragenlijst uitgezet die voor iedereen in Assen toegankelijk is via de link: https://nl.surveymonkey.com/r/stila-assen.

De centrale vraag is hoe leefbaarheid in Assen wordt ervaren. Via de vragenlijst kan men ook suggesties doen hoe we meer kunnen doen, voor inwoners, door inwoners.

Elk jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor en door de inwoners van de gemeente Assen. Inwoners werken samen, zoeken contact met elkaar en voelen zich mede verantwoordelijk om de eigen buurt en leefomgeving te verbeteren. In opdracht van de gemeente biedt stichting STILA deze initiatieven financiële ondersteuning. U kunt hier ook aan mee doen!  

De gemeente Assen en STILA (Stichting Stimulering Leefbaarheid Assen) willen graag weten hoe prettig u in uw wijk woont, wat u vindt van de activiteiten die worden georganiseerd en welke activiteiten u nog mist in uw wijk. En heeft u misschien een leuk idee ter verbetering van uw buurt?

De gemeente Assen en STILA hebben Zorgbelang Drenthe gevraagd om dit te onderzoeken. Dit wordt onder meer gedaan met een online vragenlijst, die via social media en bestaande netwerken vanaf maandag 26 oktober verspreid wordt. De vragenlijst kan een maand lang ingevuld worden (tot en met 23 november).

Door deze vragenlijst in te vullen, helpt u mee om inzicht te geven in wat u belangrijk vindt als het gaat om het geluk en de leefbaarheid in uw straat, buurt of wijk. Dit geeft ons informatie om de werkwijze en het bereik van STILA te verbeteren, zodat STILA inwoners met initiatieven nog beter kan faciliteren. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 20 minuten.

Informatie over www.Stila-Assen.nl

Voor STILA betekent leefbaarheid dat activiteiten helpen aan het geluk en welzijn in uw straat, buurt of wijk. Dat u door de activiteiten meer contact maakt met andere bewoners om u zo samen in te zetten voor uw woonomgeving en het gevoel dat u er bij hoort.
 
STILA is uniek in Nederland. Waarom? De gemeente stelt jaarlijks een bedrag beschikbaar voor inwoners die zich willen inzetten voor hun eigen buurt. Hoe? U kunt als inwoner met uw idee terecht bij het Wijkpanel van STILA voor een financiële bijdrage, ondersteuning door het netwerk en soms voor specifieke kennis.

Uitgangspunt van STILA is dat de aanvraag moet gaan over activiteiten door en voor bewoners. De aanvraag wordt via de website gedaan. Het Wijkpanel vergadert maandelijks en streeft ernaar om binnen een week na de vergadering uitsluitsel te geven over de financiële bijdrage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.