Menu Sluiten

4 tips om jaarlijks tot €100 te besparen met goed opgepompte autobanden

Autorijden met je banden op de juiste spanning kan Drenten jaarlijks tot wel € 100 opleveren én is beter voor het klimaat. Toch rijden meer dan twee op de drie Nederlanders rond met te zachte banden. Zonde! Daarom 4 tips op een rij voor het op spanning houden van je autobanden. Zoals de handige online tool ‘De teller loopt’.

Foto © Aangeleverde foto

1 | Check de juiste bandenspanning voor jouw auto

Welke bandenspanning de juiste is voor jouw auto, staat op een sticker in je auto. Meestal vind je die op de deurstijl aan de bestuurderskant, aan de binnenkant van het brandstofklepje of in het instructieboekje van de auto. Je kunt je bandenspanning ook op kenteken opzoeken via de website watismijnbandenspanning.nl. Goed om te weten: als alle auto’s in Nederland met de juiste bandenspanning zouden rondrijden, wordt per jaar zo’n 200.000 ton CO2 aan uitstoot bespaard. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van alle huishoudens in de gemeente Delft!

2 | Zet een herinnering in je telefoon om je autobanden op spanning te houden

Banden lopen vanzelf heel langzaam leeg. Om precies te zijn twee tot drie procent per maand. Daarom is het belangrijk om minstens elke twee maanden de bandenspanning te controleren en indien nodig extra lucht te geven. Toch checkt de helft van alle Nederlanders zijn bandenspanning minder dan drie keer per jaar. Herkenbaar? Zet een tweemaandelijkse herinnering in je telefoon, zodat je weet wanneer het tijd is om je banden te controleren en lucht te geven.

3 | Meet je bandenspanning met koude banden

Is het weer tijd om de bandenspanning te checken? Doe dit dan bij voorkeur als je autobanden nog koud zijn. Heb je langer dan 15 minuten of 5 kilometer gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning.

4 | Doe mee met ‘De Teller Loopt’

‘De teller loopt’ is een slimme, gratis online tool die bedrijven, chauffeurs en automobilisten inzicht geeft in hoeveel CO2 en geld zij kunnen besparen door autobanden op de juiste spanning te houden. Kijk voor meer informatie op www.detellerloopt.nl en doe ook mee!

Meer weten?

Meer informatie over de juiste bandenspanning vind je op www.geefjebandenlucht.nl. Het op spanning houden van banden is een mooi voorbeeld van ‘Iedereen doet wat’, dé campagne die Nederlanders in beweging brengt zelf duurzame maatregelen te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.