Menu Sluiten

Annejet van der Zijl op bezoek bij Van der Velde Boeken

Op zondagmiddag 31 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur is Annejet van der Zijl te gast bij Van der Velde in Assen. Zij zal door Ivan Borghstijn geïnterviewd worden over haar nieuwe familiekroniek Fortuna’s Kinderen. Aansluitend is er alle gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan en uw boek te laten signeren.

Foto © Aangeleverde foto

Fortuna’s kinderen
Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

In het nieuwste boek van Annejet van der Zijl, is haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette verwerkt. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

Datum: zondag 31 oktober

Tijdstip: 14.00 uur t/m 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Locatie: Van der Velde Boeken Assen

Entree: €5,- inclusief consumptie

Aanmelden verplicht via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.