Menu Sluiten

28 augustus, Jeroen Kramer – Onzichtbare Man

Misschien ken je hem als de razende reporter van het Sinterklaasjournaal of als presentator van het Klokhuis. Maar Jeroen Kramer is ook een niet onverdienstelijk Nederlandstalig singer/songwriter. Mooie liedjes en scherpe teksten. Dit is een mooie gelegenheid om eens kennis met hem te maken!

Jeroen Kramer 14-10-20 foto Fred van Diem-2002

ONZICHTBARE MAN …heet Jeroens liedjesvoorstelling. Schoonheid en rariteit, ontroering en absurditeit strijden om de aandacht als Jeroen Kramer, gewapend met slechts een stem en een gitaar, zijn publiek een volstrekt eigen universum binnenvoert. Jeroen bezingt wat ons allemaal bezighoudt – seks, geld, liefde, ouderdom, hond, de dood en het woelige wereldtoneel, – maar hij heeft daar zo zijn eigen kijk op, als in het duistere Onzichtbare Man, het ontroerende Dat ben ik of het ironische titelnummer Wil jij mijn mening zien? (alle te beluisteren op Spotify). Het repertoire bestaat louter uit eigen Nederlandstalig werk plus een handvol frisse vertalingen van classics als Heard it through the grapevine (Ik lees het op de buurt-app), Heartbreak Hotel (Hotel liefdesverdriet), en Johnny B. Goode (Arie van Zelf).

Het resultaat is een meeslepende Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities. Trouwens, herkennen we deze Jeroen niet van het Sinterklaasjournaal? Dat zou zo maar kunnen. Maar dit is nu eens geen kinderprogramma!

Jeroen Kramer praat al zo’n dertig jaar in camera’s en microfoons. Voor televisieprogramma’s, reclamespots, opdrachtfilms en zalen. Meestal als voice-over, presentator of interviewer. Vaak ook als zanger (van eigen werk). En soms als acteur. Alles wat Jeroen doet, heeft te maken met taal, communicatie, journalistiek, muziek en/of voordracht.
Verder schreef Jeroen columns voor o.a. de J/M en Onze Taal, en reisartikelen voor Trouw en maandblad Azië. En dan is er nog Jeroen Kramer de muzikant, die Nederlandstalige songs schrijft en daarmee solo-voorstellingen geeft.

Reserveren: https://nijend24.nl/jeroenkramer/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.