Menu Sluiten

24-10 Meet & Greet met Jos Govaarts– De Man met de rieten reiskoffer bij van der Velde Boeken Assen

In het kader van de Maand van de Geschiedenis is op zaterdag 24 oktober Jos Govaarts van 14.00 uur t/m 16.00 uur bij Van der Velde Boeken Assen te gast om zijn recent verschenen Oorlogs- en verzetsroman De man met de rieten reiskoffer promoten en signeren.

‘De Man met de Rieten Reiskoffer’ – dilemma in oorlogstijd

Foto (c) Aangeleverde foto

Een verhaal naar aanleiding van een waargebeurde geschiedenis, dat zich afspeelt in een klein Drents dorp tijdens de tweede wereldoorlog.

Feiten: er is in 1959 een lijk gevonden bij de afbraak van de oude pastorie. Er is sprake van het stoffelijk overschot van een onderduiker, een Joodse onderduiker nog wel die in 1943 is overleden. Iemand heeft de schuld op zich genomen. Is dat de waarheid of heeft deze persoon anderen willen beschermen?

Wat kan er zich afgespeeld hebben? Hoe is hij overleden? Daarover heb ik een verhaal geschreven, het is fictie.

In deze novelle, beperkt in tijd, persoon, locatie en omvang beschrijf ik het dilemma waarin je kunt komen te verkeren. Een onmogelijke keuze totdat het lot vanzelf toeslaat.

Jos Govaarts

 Jos Govaarts Foto (c) Aangeleverde foto

Govaarts is geboren in Noord-Brabant. Na omzwervingen door Nederland vanwege zijn werk als bedrijfsarts heeft hij zich 17 jaar geleden gevestigd in Drenthe. Hij is meer dan 30 jaar werkzaam geweest als bedrijfsarts: aanvankelijk begonnen bij de Nederlandse Spoorwegen en later bij overheidsinstellingen en ov-bedrijven, in de gezondheidszorg, in industrie en bouw, dienstverlenende bedrijven zoals banken en adviesbureau’s.

Daarnaast ben ik als redacteur betrokken geweest bij psychosociaal digitaal, een digitaal magazine voor psychosociale begeleiding. Nu is Govaarts vooral auteur. Krassels is zijn debuutroman en verder heb ik enkele korte verhalen geschreven. De Man met de Rieten Reiskoffer is zijn tweede roman. Momenteel is hij met een derde roman bezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.