Menu Sluiten

Assen wil 300 nieuwe sociale huurwoningen bijbouwen voor 2025

In 2025 moeten er 300 nieuwe sociale huurwoningen zijn bijgebouwd in Assen, ten opzichte van 1 januari 2020. Dat hebben de gemeente Assen, woningcorporaties Actium en Woonservice, en huurdersorganisaties samen afgesproken.

Foto © RTV Drenthe

Ook hebben de partijen afgesproken woningen verder te isoleren en zoveel mogelijk circulair te gaan bouwen met herbruikbare grondstoffen. Samen maken ze een plan van aanpak om energiebewust gedrag te stimuleren.

Zelfstandig wonen

Verder maken de corporaties en de gemeente afspraken om langer zelfstandig wonen voor veel mensen mogelijk te maken. Dat moet behaald worden door de komende jaren meer in te zetten op meer (geclusterde) ouderenwoningen. Daarnaast stellen de corporaties woningen beschikbaar voor inwoners die uit beschermd wonen of de maatschappelijke opvang kunnen doorstromen naar een plek met begeleiding in de wijk.

De gemeente Assen heeft daarnaast afspraken gemaakt met Omnia Wonen, Woonconcept en Woonzorg Nederland. Die afspraken zijn voor een jaar gemaakt, terwijl de afspraken met Actium en Woonservice voor de komende vijf jaar zijn.

Wethouder Karin Dekker (GroenLinks) is blij met de gemaakte afspraken: “Samen gaan we ervoor zorgen dat het woonklimaat in Assen verder verbetert en dat meer mensen een woning kunnen vinden die bij hen past. ”