17 – 05 Interview met Bert Middel in het kader van het verschijnen van “Die meneer is van ons… Langs de macht en de onmacht van de sociaaldemocratie”

Op vrijdagavond 17 mei om 19.00 uur is Bert Middel te gast bij Van der Velde Boeken Assen. Hij zal door bibliothecaris Douwe van der Bijl worden geïnterviewd over zijn recent verschenen boek “Die meneer is van ons… Langs de macht en de onmacht van de sociaaldemocratie”.  Aansluitend is er alle gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan en uw boek te laten signeren. 

(Interview //Boekverkoop // Signeren // Datum: vrijdag 17 mei  // Tijdstip: 19.00 uur// Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree: gratis )

Foto © Aangeleverde foto

Bert Middel was voor de PvdA gemeenteraadslid in Assen en later lijsttrekker voor de Provinciale Staten in Drenthe. Onlangs publiceerde hij het boek ‘Die meneer is van ons…’ waarin hij zijn politieke carrière beschrijft. Hij vertelt ook over zijn tijd in Drenthe en vooral ook over hoe de politiek in Drenthe nogal verschilde van zijn geboortestad Groningen.

Bert Middel groeide op in een buurt waar in verkiezingstijd bijna huis aan huis een raambiljet hing met daarop hetzelfde gezicht. Als kleuter vroeg hij zijn moeder wie dat toch was. Zij antwoordde: ‘Die meneer is van ons’. Dat was zijn eerste kennismaking met de politiek.

Die meneer is van ons…

In ‘Die meneer is van ons…’ kijkt Bert Middel terug op vijftig jaar ervaring met de alledaagse sociaaldemocratie. Openhartig geeft hij een inkijk in haar ambities en regeerlust, haar successen en mislukkingen, haar compromissen en tekortkomingen, haar mores en machinaties. Nu eens beschrijvend als deelnemer, dan weer analyserend als waarnemer. Met ironie, relativering en (zelf)kritiek.

Als ‘een gewone jongen uit de Groningse Oosterparkbuurt, die mocht doorleren’ raakte Bert op zijn zeventiende verzeild in de Partij van de Arbeid. En daarmee in alle lagen van het openbaar bestuur. Als activist en partijvoorzitter in Groningen, voorzitter en lid van landelijke partijcommissies, gemeenteraadslid in Assen, Statenlid (lijsttrekker) in Drenthe, Tweede en Eerste Kamerlid, burgemeester in Fryslân en dijkgraaf in ‘Noorderland’.

In zijn boek is Bert Middel bijzonder kritisch over zijn partij en hij uit die kritiek onomwonden. Maar hij legt ook uit waarom hij nog wel in de sociaaldemocratie gelooft.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.