15 juni: Vernieuwde Steeds Beter Run in Eelde

Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe

Op zaterdag 15 juni zal het Rabocup Loopcircuit voor de 6e keer van start gaan in Eelde tijdens de Steeds Beter Run. Dit jaar zal het evenement totaal vernieuwd zijn. Voor de volwassenen zal er de keuze zijn uit 4 mijl, 8 mijl of een halve marathon. De jeugd kan kiezen uit een kwart of een halve mijl. Traditioneel zal de kind ouder loop ook georganiseerd worden, waarbij kind en ouder samen strijden om een podium plek.

Foto © Aangeleverde foto

Klassementsafstanden
Voor het klassement van het Loopcircuit zijn de te lopen afstanden de 4 en 8 mijl. Bij deze afstanden verdienen de lopers punten voor het eindklassement. Ook wordt er hier voor de dagprijzen gestreden.

Halve marathon
Ook voor de fanatiekere hardloper is er dit jaar in Eelde wat te doen. Een halve marathon is dit jaar toegevoegd. De lopers moeten drie keer de ronde van 4 mijl volbrengen. Hier zal ook voor dagprijzen worden gestreden.

Kind-Ouderloop
Net als voorgaande jaren is de kind-ouderloop ook weer onderdeel van de Steeds Beter Run. De ouder zal deelnemen aan de 4 mijl en zijn/haar kind start om 13:30 aan de kortere afstand. Kinderen kunnen ook alleen mee doen aan de kwart mijl of halve mijl.

Locatie/programma
De start en inschrijving vindt plaats bij Verslavingszorg Noord Nederland in Eelde, Oosterbroek 1c. Het programma zal beginnen met de kids run om 13:30, gevolgd door de halve marathon 14:30, de 4 mijl 15:00 en de 8 mijl 16:00.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.