11-05 Signeersessie Tommy Wieringa – “Dit is mijn moeder” bij Van der Velde Boeken Assen

Zaterdagmiddag 11 mei signeert Tommy Wieringa van 12.30 – 13.30 uur zijn nieuwste boek Dit is mijn moeder bij van der Velde Boeken Assen.

(Meet & Greet // Boekpromotie// Boekverkoop // Signeren // Datum: zaterdag 11 mei // Tijdstip: 12.30 uur tot 13.30 uur // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : gratis)

Foto © Aangeleverde foto

In zijn nieuwste boek Dit is mijn moeder schetst Tommy Wieringa een even liefdevol als tragikomisch portret van de bijzondere tumultueuze relatie die hij met zijn moeder had.

Dit is mijn moeder.

Als Tommy Wieringa twaalf jaar oud is, verkiest zijn moeder een avontuurlijker leven elders. Hoewel ze zeer aan elkaar zijn verknocht, wordt hun contact sindsdien getekend door strijd. Het laatste grote twistpunt tussen Wieringa en zijn moeder is de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zal worden. In dit fonkelende snoer van verhalen en herinneringen schetst Tommy Wieringa een even liefdevol als tragikomisch portret van hun tumultueuze relatie. ‘Ze was niet alleen mijn moeder, maar ook een van mijn meest geliefde personages. Een kleurrijker, avontuurlijker en onverschrokkener iemand ontmoette ik nog nooit. Een ontiegelijke lastpak, maar het zout der aarde.

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967) brak in 2005 door met de roman Joe Speedboot. Het boek werd bekroond met de F. Bordewijkprijs en genomineerd voor alle grote literaire prijzen. Er werden meer dan 400.000 exemplaren van verkocht. Met de roman Dit zijn de namen won hij in 2013 de Libris Literatuur Prijs. In 2014 schreef Wieringa het Boekenweekgeschenk: Een mooie jonge vrouw, waarvan de vertaalrechten al voor verschijning aan negen landen werden verkocht. Zijn voorlaatste roman, De heilige Rita, werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2018.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.