Menu Sluiten

07-03 Boekenweek Meet & Greet met dichtende dwarsdenker Jarno van den Noort ‘De Rijdende Dichter’

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.  Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. 

Speciaal voor de opening van de Boekenweek is op zaterdag 7 maart Jarno van den Noort, beter bekend als de rijdende dichter bij ons te gast.  Van 15.00 uur t/m 16.00 uur zal deze dichtende trucker bij ons aanwezig zijn om zijn dichtbundel Een lading gedichies voor blije gezichies  te promoten. Natuurlijk zal hij ook gedichies voordragen en is er alle tijd om met Jarno in gesprek te gaan.

(Meet & Greet // Boekverkoop // Voordracht // Datum zaterdag 07-03-2020 // Tijdstip :  15.00 uur t/m 16.00  uur // Locatie : Van der Velde Boeken Assen // Entree : gratis)

Foto (c) Aangeleverde foto

Een lading gedichies voor blije gezichies

Zware poëzie schrijft hij niet, wel versjes of liever nog: “gedichies.” Jarno van den Noort (35) uit Deventer is dichter én vrachtwagenchauffeur. Sinds eind 2017 zet hij ze op Instagram, onder de naam De Rijdende Dichter.

Inmiddels post hij dagelijks een nieuw, kort ‘gedichie’, laagdrempelig en herkenbaar, soms grappig, soms serieus, over het dagelijks leven, over de liefde of over de actualiteit. Sluipenderwijs heeft hij al zo’n 10.000 volgers. En nu zijn de leukste en populairste ‘gedichies’ gebundeld in Een lading gedichies, voor blije gezichies

Assertief

Mensen van nu zijn

mondig en assertief.

Maar neem ook de gevoelens

Van een ander eens voor lief

derijdendedichter

Een boer laat je niet stikken

Politiek Den Haag helpt de boer

van de wal in sloot.

Het lost allemaal niks op,

want ook de zondebok geeft uitstoot

derijdendedichter

Jarno van den Noort (1984) is vrachtwagenchauffeur en dichter.

Vrachtwagenchauffeur Jarno van den Noort begon ooit onderweg voor de grap wat versjes te maken. Sinds eind 2017 zet hij ze op Instagram, onder de naam De Rijdende Dichter. Op deze manier verblijdt de woordkunstenaar vanuit bijvoorbeeld Zeeland, Maastricht, Groningen of thuisstad Deventer zijn publiek met handgeschreven gedichtjes. “Het hoeft niet zo kunstzinnig of pretentieus. Maar het moet wel rijmen.’’ aldus De rijdende dichter.