🎼🎶Elk Vogeltje Zingt zoals het gebekt is 🎼🎶

Interzorg De Hullen haakt mee aan de langste vogeltjeslijn

Cliënten van Interzorg De Hullen gaan haken, breien, quilten, borduren of vilten voor het project ‘elk vogeltje zingt zoals het gebekt is’ (zie facebookgroep: Haak je aan? Haken is verbinden.). En zij roepen ook anderen op om een bijdrage te leveren.

Tot 20 mei kan iedereen vogeltjes inleveren bij Interzorg De Hullen in Roden. Alle ingeleverde vogeltjes worden aan een lijn opgehangen en op 14 mei tentoongesteld tijdens een feestelijke middag in De Hullen. Daarna worden alle vogeltjes tijdens het Textiel Festival Weerribben (met thema ‘vreemde vogels’) op 14, 15 en 16 juni gepresenteerd.

Foto © Aangeleverde foto

Iedereen mag meedoen. De vogeltjes mogen op allerlei manieren van diverse materialen en met verschillende technieken gemaakt zijn: breien, haken, quilten, borduren, vilten. Als het maar gemaakt is van textiel, zoals wol of garen. Er moet wel een haakje of lusje aan zitten om de vogeltjes op te kunnen hangen. De vogeltjes mogen maximaal 25 cm hoog en 15 cm breed zijn. Tot 20 Mei kunnen de vogeltjes ingeleverd worden bij Interzorg De Hullen, Ceintuurbaan Zuid 21 in Roden. Meerdere vogels maken mag natuurlijk ook.

Niet creatief, maar wel een bijdrage leveren? Of wel creatief, maar geen wol? Iedereen kan wol afleveren bij Interzorg De Hullen of wol ophalen om mee aan de slag te gaan.

Voor een goed doel
Na het festival, worden de vogels verwerkt in allerlei vormen voor diverse goede doelen. Met als doel het bevorderen van ‘verbinding’, op welke manier dan ook. Denk aan vogeltjes-mobiles of speenkoorden voor zieke baby’s, knuffeldekens voor kinderen of mensen die wat extra aandacht nodig hebben of wandkleden voor scholen om te kunnen praten over diversiteit in de samenleving.

Interzorg,
dicht bij jezelf

Interzorg ondersteunt mensen hun eigen leven voort te zetten met verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. De zorgcentra staan middenin de Drentse samenleving, de deuren staan altijd open voor iedereen. Net als cliënten en hun familie, kunnen ook wijkbewoners gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die op de locatie geboden worden, zoals het sfeervolle restaurant en de vele activiteiten. Lees meer over Interzorg op www.interzorg.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.