Menu Sluiten

Dit zijn de kanshebbers voor de Drentse Talentprijs Cultuur

Rockband Blackbriar uit Assen, beeldend kunstenaar Ilana de Boer uit Assen en dichter Iduna Paalman uit Rolde zijn in de race voor de elfde Drentse Talentprijs Cultuur. Die wordt op 30 augustus in het openluchttheater Tivoli in het Asser bos in Assen uitgereikt.

Foto © Stichting Kunst & Cultuur / Blackbriar

De talentprijs is voor degene die in 2020 de beste culturele prestatie heeft verricht. Voor de winnaar is de prijs een geldbedrag van 2.500 euro en een sculptuur. Voor de andere twee genomineerden is er een bedrag van 500 euro.

Blackbriar

De symfonische metalband Blackbriar uit Assen heeft ook in 2020 in eigen beheer songs en videoclips uitgebracht. Om het debuutalbum te bekostigen is een crowdfunding opgezet. Dit album is begin van dit jaar gepresenteerd. De band wordt gewaardeerd door fans over de hele wereld.

Ilana de Boer

Kunstenaar Ilana de Boer uit Assen won vorig jaar al de titel Amateurkunstenaar van Drenthe. Door haar bijzondere figuratieve schilderijen en keramische werk. Vanwege deze prestatie en haar werk als kunstenaar is zij genomineerd voor de Talentprijs.

Foto © Stichting Kunst & Cultuur / Ilana de Boer

Iduna Paalman

Dichter Iduna Paalman uit Rolde sleept in 2020 de Poëziedebuutprijs in de wacht met haar gedichtenbundel ‘De grom uit de hond halen’. De jury schrijft haar grote literaire competenties toe en nomineerde haar daarom voor de prijs.

Foto © Stichting Kunst & Cultuur / Iduna Paalman