Zomer wordt waardig afgesloten met Preuvenement Assen

Het culturele en culinaire seizoen in Assen wordt op 25 en 26 augustus 2018 vrolijk ingeluid op het Preuvenement Assen. Meer dan 30 horecadeelnemers serveren proeverijen van hun aanbod komend seizoen en op de bühne treft men een grote variatie aan artiesten die in het nieuwe seizoen optreden in Assen.

Het is inmiddels een traditie geworden. Inwoners uit Assen, jong én oud, vieren in het laatste weekend van augustus nog één keer de zomer voor de dagelijkse realiteit weer haar intrede doet. Dat doen zij op het Preuvenement Assen, met de treffende steekwoorden: eten, drinken, kunst, cultuur.

 

Foto © Sake Elzinga

Onder het genot van een hapje en drankje van de beste Asser restaurants kan men genieten van een grote variëteit aan artiesten, boeiende workshops en een echte buitenbioscoop. Artiesten die komend seizoen te zien zijn in onder meer De Nieuwe Kolk geven op de DNK-SligroStage vast een voorproefje van hun nieuwste shows.
Daarnaast vertonen regionale en aanstormende talenten hun kunsten op de RaboStage.

Het diverse programma is een mix van stijlen en smaken. Zo maakt Anneke van Giersbergen, wereldwijd bekend als leadzangeres van de metalband The Gathering, voor de tweede keer haar opwachting op het Preuvenement, terwijl Daisy Correia het publiek laat wegdromen bij heerlijk fado en Lisa Loïs en Jordan Roy odes brengen aan hun muzikale helden, respectievelijk Adèle en George Michael. De zaterdag wordt in stijl afgesloten met optredens van Son Mieux en Handsome Poets. Ook de liefhebbers van folk, americana en regelrechte country worden op hun wenken bediend met Baer Traa, The Hillbilly Moonshiners en de Ramblin’ Boots. Voor de creatievelingen onder de bezoekers worden verschillende workshops georganiseerd, van een workshop uitvinden door Johannes de Vries, tot een Graffiti workshop van Leuk Item. Bij het ICO/DAF kun je een virtual reality tour doen en de jongste bezoekers kunnen een verfrissende duik nemen in de ballenbak of hun knuffelbeest een onvergetelijke ervaring bezorgen met de knuffelparachute.

Foto © Aangeleverde foto

Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar de Torenlaan, met een cultuurmarkt en verschillende leuke activiteiten, waaronder Silent Poetry Disco van Mirte Hartland.

Maar voor de echte foodies zijn deze fijne acts natuurlijk bijzaak. Voor hen is dit dé kans om kennis te maken met het veelzijdige culinaire circuit in Assen. De stad kent namelijk ongelofelijk veel hoogwaardige restaurants, en op het Preuvenement serveren bijna dertig horecaondernemingen uit Assen een voorproefje van hun nieuwe culinaire seizoen. Het eten komt uit alle windstreken, van Arabisch tot Amerikaans en van Portugees tot Japans.
Madame Tajine serveert Small Arabic Bites, Joop Zwiep verrast de bezoekers met bijzondere zeevruchten en bij Proefiz haal je heerlijke koffie of een verfrissende smoothie zoals een smoothie bedoeld is: vers fruit, yoghurt een beetje melk en vooral géén suiker.
Kortom: op het Preuvenement Assen komt menig bezoeker in hogere culinaire sferen.

Er is natuurlijk nog veel meer te proeven en beleven op het Preuvenement Assen. Op www.preuvenementassen.nl vindt je meer informatie over dit zomerse festival.

Foto © Aangeleverde foto

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.