Zijn de eisen die de gemeente aan de Urban Run stelt willekeurig?

De organisatie van de populaire hindernisloop Urban Run heeft de handdoek in de ring gegooid. De gesprekken met de gemeente in 2019 gaven de indruk dat de eisen waren gebaseerd op willekeur en niet goed onderbouwd werden. Stadspartij PLOP vraagt hierover een nadere toelichting van het college.

Populair     De Urban Run wordt jaarlijks gehouden op het Messchenveld in Assen. “Een leuk sportief evenement vóór Assenaren georganiseerd dóór enthousiaste Assenaren,” betoogt Henk Santing (PLOP) Het is een populair evenement dat in 5 jaar tijd is gegroeid van 400 naar 900 deelnemers in 2019. Een grote groep vrijwilligers zorgt voor een deskundig opgezette route, die uitdagend is en veilig. “Veiligheid staat voorop met de aanwezigheid van een duikteam en diverse hulpdiensten,” zegt Santing.

Stressvol     Maar het organiseren is inmiddels uitgelopen op een stressvol gebeuren. Het vernieuwde eisenpakket dat de gemeente in 2019 op tafel legde, was naar de mening van de organisatoren gebaseerd op willekeur. Er was immers in 2018 al gewerkt op basis van een nieuw en omvangrijk pakket gemeentelijke eisen. De nog strengere eisen voor 2019 waren niet onderbouwd. De frustratie over deze gemeentelijke aanpak was de reden er mee te stoppen. “Het bestuur had geen zin in de weer nieuwe gemeentelijke tegenwind van extra eisen,” zegt Santing. “Wij vragen ons af of de eisen voor 2020 weer anders zijn dan die van vorig jaar en waar die veranderingen dan op gebaseerd zijn.”

Om één en ander te kunnen beoordelen wil PLOP ook inzicht hebben in “de voorwaarden voor vergunningverlening voor de Urban Run 2018, 2019 én 2020.”

Kou uit de lucht     Santing stelt voor dat de “portefeuillehouder op korte termijn in contact treedt met de organisatie van de Urban Run met als doel te onderzoeken of er een basis is om de Urban Run in de toekomst, mogelijk zelfs nog in 2020, weer te organiseren.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.