Woningen in kantoorpand Pelikaanstraat 2 vraagt om meer parkeerplaatsen

Het kantoorpand Pelikaanstraat 2 krijgt een woonbestemming. In het pand dat ooit is begonnen als vestiging van het Kadaster is nu Dierenziekenhuis Assen gevestigd. Maar voor de woonbestemming zijn bij het pand extra parkeerplaatsen nodig. Die ruimte wordt gevonden door het onttrekken aan de openbaarheid van een strook grond tussen Pelikaanstraat en Wethouder Buningstraat.

Het college stelt voor om het voetpad gelegen tussen Pelikaanstraat en Wethouder Buningstraat op te heffen.  Dit voorstel zal binnenkort 6 weken ter inzage liggen, zodat belanghebbenden de mogelijkheid krijgen om hun zienswijze en commentaar te geven op deze verandering. Uiteindelijk is het de gemeenteraad die met het voorstel moet instemmen.

WethBunnStr  Het plan is om in het kantoorpand woningen te vestigen. Het is de bedoeling is om dit pand intern te verbouwen ten behoeve van 58 kleinschalige appartementen. Maar de ombouw van kantoor naar wonen is alleen mogelijk als er voor voldoende parkeerplaatsen wordt gezorgd. Op eigen terrein zijn er op dit moment 26 parkeerplaatsen. In totaal zijn er 35 parkeerplaatsen vereist. Het realiseren van extra parkeerplaatsen op eigen terrein is mogelijk als het voetpad, gelegen tussen Pelikaanstraat en Wethouder Buningstraat bij het terrein wordt betrokken. Om het laatste mogelijk te maken, dient het betreffende pad eerst aan de openbaarheid te worden onttrokken. Het betreft een perceel gemeentelijk grond van circa 121 m² zal daarna aan de initiatiefnemer verkocht worden, die er parkeerplaatsen op kan aanleggen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.