Woningbouw in Kloosterveen, Assen op weg naar 75.000 inwoners

De gemeente Assen en Ter Steege Bouw hebben een overeenkomst getekend om 174 woningen in kloosterakker te gaan bouwen. “Een belangrijke stap in de ontwikkeling van Kloosterveen”, aldus wethouder Roald Leemrijse. En Tersteege “staat in de startblokken om de bouwplannen te gaan ontwikkelen.”

Wethouder Roald Leemrijse en Hans Ter Steege, algemeen directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed, hebben donderdagmiddag een bouwclaimovereenkomst getekend.

 

In totaal zal  Ter Steege Bouw Vastgoed 174 woningen gaan bouwen in Kloosterveen. Wethouder Leemrijse, “De druk op de woningmarkt is erg groot. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Kloosterveen.” Hans Ter Steege vult aan, “Wij staan in de startblokken om de bouwplannen te gaan ontwikkelen. Samen met de gemeente maken we een mooie nieuwe uitbreiding van de wijk Kloosterveen”.

Bestemmingsplan Kloosterakker     Op dit moment werkt de gemeente aan het bestemmingsplan voor Kloosterakker; het gebied ten westen van de Aletta Jacobsweg en de Rosa Spierweg. Het ontwerp bestemmingsplan wordt in het voorjaar besproken met omwonenden en andere belanghebbenden. Naar verwachting kan dit bestemmingsplan in de loop van 2019 door de gemeenteraad worden vastgesteld. In Kloosterakker is ruimte voor circa 500 woningen.

Kloosterveen: ca. 2250 nieuwe woningen     Assen groeit naar verwachting de komende jaren door tot 75.000 inwoners in 2030. Om de vraag naar nieuwe woningen op te vangen, wordt onder meer de woonwijk Kloosterveen uitgebreid. In het gebied ten westen van de huidige woonwijk Kloosterveen is ruimte voor circa 2250 nieuwe woningen. De verwachting is dat de eerste woningbouw in 2020 van start gaat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.