Willem van de Vrede gewaardeerd met Koninklijke Onderscheiding voor jarenlange inzet voor de Jozefkerk

Zaterdag 3 februari was er in de Jozefkerk een feestelijk orgelconcert door Johan Gerkes voor de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de restauratie van het Van Dam orgel. Deze feestelijke bijeenkomst kreeg een onverwachtse wending toen wethouder Albert Smit van de gemeente Assen het spreekgestoelte beklom.

Hij richtte zich tot de vrijwilligers die zich hadden ingezet voor het Orgel. Maar in zijn toespraak richtte hij zich meer en meer tot Willem van de Vrede. En zo werd duidelijk waarom het koning Willem Alexander had behaagd om Willem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

lintjes          Willem van de Vrede krijgt de onderscheiding onder meer voor zijn inzet en betrokkenheid als vrijwilliger van de Protestantse Gemeente in Assen. Van 1976 tot heden vervulde hij diverse vrijwilligersfuncties, waaronder het lidmaatschap van het College van Kerkrentmeesters en (jeugd)ouderling van de wijkgemeente Jozefkerk.

In 1978 richtte hij het interkerkelijk Gospelkoor El Elohim op en was tot 1985 voorzitter. Ook was de heer Van de Vrede mede-initiatiefnemer en adviseur van de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten van de Jozefkerk. Mede door zijn inzet is de onlangs afgeronde restauratie van het orgel in de Jozefkerk succesvol afgerond.

Met een daverende applaus en een denderend orgelconcert onderstreepten de aanwezigen de waardering van Willem van de Vrede.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*