Wies met Drents-markt op Hemelvaartsdag in Dwingel

Gezellige Drentse boeken- en muziekmarkt op de kleine brink in Dwingeloo

Het Drentse boek komt naar je toe! Letterlijk. Want de boeken die opgeslagen liggen bij het Huus van de Taol in Beilen gaan de provincie in op Hemelvaartsdag 30 mei.

Onder de kop “Wies met Drents” promoot streektaalorganisatie het Huus van de Taol het Drents. Dat gebeurt op bestaande evenementen, maar ook op de Wies met Drents-markten. Op Hemelvaartsdag 30 mei is zo’n markt in Dwingeloo. Van 10.30 uur tot 16.30 uur wordt de kleine brink omgetoverd tot een Drentse taalmarkt voor groot en klein. Op de grote brink is tegelijk de internationale keramiekmarkt.

Foto © Aangeleverde foto

Trots
Het Drents wordt door veel mensen gesproken en door nog meer mensen verstaan. Daar is het Huus van de Taol in Beilen blij mee. Veel mensen zijn Wies met Drents. Maar tussen het spreken van het Drents en het lezen ligt voor velen nog een drempel. Reden te meer om met de Drentse boeken naar de mensen toe te gaan.

Voor jong en oud
Op de grote Wies met Drents-markt is van alles wat te maken heeft met de Drentse streektaal te zien en te doen. Voor de kleinsten wordt voorgelezen. Voor de groten is er een boekenmarkt en dragen schrijvers voor uit hun eigen werk. Streektaalprijswinnaars Roelie de Weerd en Anne Doornbos en Yvonne Bijl doen dit. Maar ook is er muziek van Luchies en Vleems. Het Huus van de Taol hoopt dat velen hun eerste Drentse boek op de Wies met Drents-markt zullen aanschaffen. Of voor de ervaren lezers: het laatste boek van hun favoriete schrijver. Of een ander mooi “kedogie”.

Zomertijd = leestijd
De zomertijd is voor velen de tijd om te relaxen en om een boek te pakken. Op vakantie, maar ook lekker op het terras of in de tuin. Het uitgeversdeel van het Huus van de Taol, Het Drentse Boek, heeft de Drentse boeken op de site www.drentheboeken.com gezet. En meer informatie over de “Wies met Drents”-markten staat op www.huusvandetaol.nl of op de facebook site van het Huus van de Taol.

De Wies met Drents-markt is gratis toegankelijk. Voor het parkeren van de auto of de motor kunt u de borden “P lang” volgen. De Wies met Drents-markt en de Internationale Keramiekmarkt zijn te voet goed bereikbaar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.