Wat gaat Actium doen aan de CV ketels die in de brand kunnen vliegen?

Afgelopen zaterdag heeft het consumentenprogramma Kassa aandacht besteed aan de CV ketels van Agpo Ferroli. De klachten over deze ketels betreffen niet alleen smeltschade, maar ze kunnen zelfs in brand vliegen.

Wat doet Actium?     Stadspartij PLOP wil van Actium weten wat er aan deze problemen wordt gedaan. PLOP roept ook het college op om met Actium samen te werken aan oplossingen. Inmiddels heeft ook de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) een onderzoek naar genoemde ketels afgerond. De schokkende conclusie is, “dat deze CV ketels volgens de huidige veiligheidsvoorschriften nooit op de markt hadden mogen komen.” De NVWA is van mening dat deze CV ketels met spoed vervangen moeten worden. Henk Santing de fractievoorzitter van PLOP wil dan ook weten “wanneer verwacht Actium dat alle CV ketels vervangen zullen zijn?” Ook wil Santing weten of “Actium van plan is om de vervanging van al deze brandgevaarlijke CV ketels te versnellen.”

Tenslotte betoogt Santing dat PLOP zich zorgen maakt over de “veiligheid van de huurders van Actium, de inwoners van onze stad.” Hij gaat ervan uit dat Actium die zorgen deelt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.