Voor de aanleg Stadsboulevard, nog eenmaal omrijden via de Port Natalweg/Beilerstraat

14 – 25 mei zijn er werkzaamheden aan de Overcingellaan in verband met de aanleg van de Stadsboulevard, de vernieuwde noord-zuid-route door de stad. Deze reconstructie, in het kader van de FlorijnAs, is bijna afgerond. Van 14 tot en met 25 mei wordt het verkeer nog eenmaal omgeleid via de route Port Natalweg/Beilerstraat.

De werkzaamheden behelzen de aanlag van de westelijke rijbaan en het westelijke fietspad langs de Overcingellaan. Ook krijgt het nieuwe voorrangsplein dan de definitieve asfaltlaag en markeringen.

Omleid Beilstr.PortNweg           Het verkeer van zuid naar noord rijdt over de oostelijke rijbaan van de Overcingellaan. Verkeer van noord naar zuid wordt omgeleid via de route Port Natalweg/Beilerstraat. De bussen uit het noorden krijgen een tijdelijke bushalte aan de Beilerstraat, aan de achterzijde van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Het WZA zet een golfkar in om passagiers van de bushalte naar de hoofdingang te brengen. Bussen uit het zuiden stoppen bij de halte aan de Overcingellaan (bij het WZA).

Als de weersomstandigheden meewerken kan al het verkeer begin juni door de nieuwe autotunnel en over de vernieuwde Overcingellaan en Europaweg Zuid rijden. Er wordt dan nog wel gewerkt aan de aansluiting met de Port Natalweg en het westelijke fiets- en voetpad.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*