Vernieuwde Koopmansplein voor de TT 2021 gereed

Het college van B&W heeft het voorlopige ontwerp (VO) van het nieuwe Koopmansplein vastgesteld. Het VO is een verdere invulling van onder meer de eilanden op het plein, de aansluiting op het omliggende vastgoed en de verbinding met de straten rondom het plein. Het VO komt grotendeels overeen met het schetsontwerp dat Assenaren in juni 2019 als winnaar hebben gekozen.

Aangepast schetsontwerp     De belangrijkste aanpassingen zitten onder de grond. Omdat het Koopmansplein op het laagste punt van de binnenstad ligt, komt er extra waterberging op en onder het plein. Om voorbereid te zijn op de energiestransitie worden ook de nodige kabels en leidingen verlegd en trafo’s verplaatst.

Op het plein zelf is het minipodium verplaatst van het terraseiland naar het speeleiland. Ook is het speeleiland verder uitgewerkt met de Kinderraad. Voor een goede aansluiting op de omliggende straten, komt de rijbaan van de Gedempte Singel dichter op het Koopmansplein te liggen. Dit geeft meer loopruimte voor de gevel van warenhuis Vanderveen. Aan de noordkant van het plein is de plek van de eilanden iets verschoven. Zo wordt het zicht op de Oudestraat – zeker na het openmaken van de passage in het Forum – verbeterd.

Informatiebijeenkomst     In de hal van het Stadhuis vindt op donderdag 30 januari van 19.00 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst plaats waar raadsleden en Assenaren over het voorlopig ontwerp bijgepraat worden. OKRA Landschapsarchitecten en het gemeentelijk projectteam zijn hiervoor aanwezig.

Planning     De bedoeling is dat de reconstructie van het Koopmansplein na de bouwvak zal beginnen. Met een verwachte bouwtijd van ongeveer 1 jaar is het plein dan voor de TT van 2021 klaar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.