Verbouwing een uitbreiding stad huis is volgens GroenLinks verkwisting

Het Werkplein Drentse Aa (WPDA) is de organisatie die de sociale dienst vervangt en een deel van de taken van Alescon overneemt. Het WPDA is een samenwerkingsverband tussen de gemeentes Hunze en Aa, Tynaarlo en Assen. WPDA wordt vanaf 1 december 2016 gehuisvest in het gemeentehuis van Assen.

Om die huisvesting in overeenstemming te brengen van de wensen van de WPDA wordt de raad wordt gevraagd aar een krediet van € 526.850 beschikbaar te stellen. Inge Eshuis (D66) vond het een goed zaak dat gemeentelijke instellingen weer onder het gemeentelijke dak kwamen. Onder één dak dat bevordert de samenwerking. Maar heeft het college al aanmeldingen voor de verhuur van de nog leeg staande gemeentelijke kantoorruimtes?

GrL Laura Punt      Laura Punt (GrL) vond het “veel geld voor het aanbrengen van een nieuwe deur.” Dat geld kan beter besteed worden om mensen aan het werk te helpen daar is de WPDA immers voor. Waarom kunnen die bezoekers niet via de hoofdingang naar de betreffende loketten? “Wij vinden de invetsering niet verantwoord en zullen dus tegen het voorstel stemmen,” aldus een geïrriteerde Laura Punt.

Wethouder Ruud Wiersema zei dat WPDA behoefte had aan een eigen herkenbare ruimte. De investering vindt plaats in overleg met de andere WPDA leden. En de verbouwing staat een marktconforme huurprijs niet in de weg.

Helaas kan ik geen mededelingen over mogelijke potentiële huurders, zei de wethouder. Openbaarheid zou de onderhandelingen bederven.

Met de stem  van GroenLinks tegen werd het voorstel aangenomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.