Vaartwelzijn en Gemeente Assen zetten zich in voor kinderen van gescheiden ouders

Op 30 september 2019 start Vaart Welzijn samen met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) met KIES groepen voor kinderen van gescheiden ouders in de wijken Marsdijk, Kloosterveen, Noorderpark en Peelo. KIES staat voor: Kinderen In Echtscheiding Situaties en helpt kinderen om te gaan met een scheiding.

Wat is de KIES groep?     KIES is een spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Door middel van creatieve spelvormen, opdrachten en kringgesprekken leren kinderen om de scheiding te begrijpen, hoe ze de scheiding een plek kunnen geven en een manier te vinden hoe om te gaan met de scheiding en de nieuwe situatie. Daarnaast horen ze hoe leeftijdsgenoten omgaan met de scheiding van hun ouders. Naast het gevoel dat zij niet de enige zijn in een scheidingssituatie, kunnen de kinderen elkaar steunen en tips geven.

Werkwijze     De KIES groep (maximaal 10 kinderen) bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. De bijeenkomsten worden begeleid door 2 gecertificeerde KIES coaches. In de bijeenkomsten is aandacht voor onderwerpen die de kinderen zelf inbrengen. Daarnaast komen onder andere aan de orde, je kunnen uiten, omgaan met iets dat je moeilijk vindt, oefenen van moeilijke gesprekken en bewust worden van eigen kwaliteiten en mogelijkheden.

Ouders     Vooraf is een voorlichtingsavond voor de ouder(s). Hierin wordt uitgelegd hoe kinderen een scheiding verwerken, hoe de groepsbijeenkomsten eruit zien en hoe je als ouder(s) je kinderen ondersteunt. Alle bijeenkomsten vinden plaats op school.

Voor wie?     Er wordt gestart met het organiseren van KIES groepen voor kinderen op de basisschool (groepen 4 tot en met 8) in de wijken Marsdijk, Kloosterveen, Noorderpark en Peelo. Het is mogelijk om samen met een broer en/of zus deel te nemen. Hoe lang je als ouders gescheiden bent – net of al langere tijd – maakt niet uit.

Meer informatie of aanmelden     Er wordt gewerkt volgens de landelijk erkende KIES methode. Kijk voor meer informatie hierover op www.kiesvoorhetkind.nl. Wil je meer weten over de KIES groep of jouw kind(eren) aanmelden? Dan kun je contact opnemen met de school van jouw kind(eren) en vragen naar de interne begeleider. Of stuur een mail naar één van de KIES coaches: Susanne Jutte (s.jutte@vaartwelzijn.nl) of Sanne de Boer (s.deboer@ggddrenthe.nl). Deelname aan de KIES groep is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.