Unieke Dag van de filosofie voor de Smildes en omgeving

NSK (Noordelijke Spinoza Kring) en Filocafé-CRAS  presenteren met trots De “Dag van de filosofie Midden-Drenthe” in het monument aan de Hoofdweg 186 in Bovensmilde. De dag begint om 11 uur en eindigt tegen 17 uur. Op 23 november bieden zij een gevarieerd programma met 3 lezingen, 3 workshops en voldoende gelegenheid voor vragen. 

Het centrale thema van de dag is “vrijheid”. We gaan het hebben over voltooid leven, hoe kan filosofie ons vrij maken, spanning tussen innerlijke en uiterlijke vrijheid en nog veel meer. Bert Keizer is hoofdspreker. 

Foto (c) Aangeleverde foto

Bert is filosoof en arts (specialist ouderen geneeskunde) bij de levenseinde kliniek (expertise centrum euthanasie) en bekend om zijn columns in het dagblad Trouw over euthanasie en dergelijke. Verder zullen Miriam van Reijen en Yoram Stein ons meenemen naar “Spinoza`s weg naar de vrijheid”. De verschillende workshops zijn opgezet door Gerrit van de Most, Godfried Westen en Willy van Olffen. We sluiten deze dag af met een hapje, een drankje en muziek. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Culturele Gemeente Midden Drenthe. Opgave via info@cultureleraadsmilde.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.