TT festival zelfstandig en op afstand van de gemeente

Na jaren praten en mislukte experimenten hakte de gemeenteraad gisteravond de knoop door. Het TT festival wordt een zelfstandige stichting. En daarmee komt het festival op afstand van de gemeente te staan. De gemeente blijft t/m 2023 met € 490.000 wel de grootste financier.

Dit voorstel van het college was een week geleden in de consulterende vergadering al uitgebreid besproken. Deze vergadering was vooral een herhaling van zetten.

Groenlinks vroeg aandacht voor duurzaamheid. De SP pleitte voor het meedoen van kleine ondernemers. D66 vroeg zich weer af of het festival wel in staat was buffers op te bouwen om financiële tegenvallers op te vangen. Zeker als het festival gratis toegankelijk moet blijven. PvdA hield een pleidooi voor een zogenaamd ‘regionaal podium.’

Ook de antwoorden van wethouder Roald Leemrijse waren hetzelfde als een week geleden. Alle ondernemers, dus ook de kleine, zijn per brief uitgenodigd. Zij worden uitgenodigd plannen in te dienen. Het festival wordt jaarlijks geëvalueerd daarover wordt de raad geïnformeerd. Bij financiële bijzonderheden wordt de raad direct op de hoogte gebracht. Het festival is in principe gratis. Maar voor nieuwe concepten kan aan de bezoekers geld gevraagd worden.

Het voorstel om het TT festival te verzelfstandigen werd unaniem aangenomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.