Toekomstige coalitiepartijen hanteren fluwelen handschoenen

Het bespreken van de beleidsarme begroting valt samen met de onderhandelingen over een nieuw college. En dat was te merken. De beoogde nieuwe collegepartijen, D66 en SP hadden geen kritiek en pakten het zittende college met fluwelen handschoenen aan. Grote gebeurtenissen wierpen dus hun schaduw vooruit!

Bert Wienen (ChrU) stemde zondermeer in met de beleidsarme begroting. En er waren volgens hem goede gesprekken gaande over het nieuwe college. Hans Marskamp (GrL) had ook geen kritiek op de beleidsarme begroting en zei uit te kijken naar de nota van wijzigingen van het nieuwe college met betrekking tot het nieuwe beleid. Martin Rasker (VVD) benadrukte weer dat het belang van Assen voorop moest staan. Dat er samengewerkt moet worden met bewoners en ondernemers. En dat er in de stad geïnvesteerd moet blijven worden.

Remi Moes (D66) zei dat zijn fractie met de beleidsarme begroting zou instemmen. Verder riep hij op de financiële problemen in het Sociale Domein op te lossen. Maar hij gaf niet aan hoe tot die oplossing te komen. En hij wilde dat er geïnvesteerd werd in kunst en cultuur. Door slim samen te werken ontstaat een bruisende stad.

Jannie Drenthe (SP) zei dat het nieuwe college geen pleisters moest plakken, maar nieuwe prioriteiten moest stellen. Ze zei in te zullen stemmen met de beleidsarme begroting, “ook al wordt daarin het WMO abonnementstarief gehandhaafd.” Er was dus, volgens Cindy Vorselman (PvdA), geen sprake meer van een gepassioneerd opkomen voor de ongeveer 600 Assenaren die uiteindelijk deze rekening van anderhalf miljoen euro, betalen. “Over het abonnementstarief wordt in de collegeonderhandelingen gesproken,” was de reactie van de SP.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.