Toekomstige Asser raadsleden geïnstalleerd

In de vergadering van de gemeenteraad werden 31 kinderen geïnstalleerd als leden van de Kinderraad. Het doel is om kinderen meer te betrekken bij het stadsbestuur en zo kinderen te laten meebeslissen over wat er in Assen gebeurt.

Alle Asser kinderen     Burgemeester Marco Out zei dat het een bijzonder moment was. De eerste Kinderraad in Assen, maar voorde gekozenen zelf was het ook de eerste keer. De 31 kinderen waren geselecteerd via de scholen in Assen. Zij zullen in het schooljaar 2019 / 2020 alle Asser kinderen vertegenwoordigen.

Stemming De gemeenteraad had al ingestemd met het instellen van een Kinderraad, maar moest nu nog instemmen met de benoeming van 31 leden. Na de schriftelijke stemming bleek dat alle 31 kinderen als leden van de Kinderraad konden worden benoemd.

Belofte De aanstelling ging gepaard met het afleggen van een belofte. In die belofte beloofden de leden van de Kinderraad, hun best te doen, niet alleen aan zichzelf of de eigen school te denken, maar op te komen voor alle kinderen in Assen. Ze beloofden eerlijk te zijn, respect voor anderen te hebben, zich aan de regels te houden en zich netjes te gedragen. Om hun werk goed te kunnen uitvoeren kregen ze een map waarin de leden van de Kinderraad alle papieren en belangrijke stukken konden bewaren.

Met de Kinderraad heeft Assen toekomstige stadsbestuurders.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.