Tjerk Medemblik vicevoorzitter gemeenteraad

De wet schrijft voor dat het langstzittende raadslid de burgemeester bij afwezigheid vervangt. De raad van Assen heeft in het verleden echter besloten om uit zijn midden een vicevoorzitter te kiezen. Een nieuwe raad moet een nieuwe vicevoorzitter kiezen. Tjerk Medemblik (ChrU) was de enige kandidaat en werd dus gekozen.

Uiteraard kreeg hij de gelegenheid zichzelf even aan de raad te presenteren. Hij zei, met enthousiasme en gezonde moed de afgelopen vier jaar plaatsvervangend voorzitter te zijn geweest. “Een rol die mij paste.” De in die periode opgedane ervaring gaven hem een extra stimulans om als vicevoorzitter te solliciteren. “U kunt een professionele inbreng verwachten.” Als belangrijke pijlers voor zijn taak als vicevoorzitter noemde hij verantwoordelijkheid, onpartijdigheid en tijdigheid, “want we willen allemaal op tijd naar huis.” Hij zei zijn taak “met een kwinkslag, met veel plezier en professioneel te zullen vervullen. De raad moet alle ruimte krijgen om een goed debat te voeren. Daar wil ik op inzetten vanuit de rol als voorzitter.”

CU Tjerk Medemblik     Tjerk Medemblik werd met 30 stemmen voor en 1 blanco stem gekozen tot vicevoorzitter van de Asser gemeenteraad.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.