Stichting Het Drentse Landschap viert haar 85e verjaardag met festival Ons Drenthe

zondag 23 juni van 11:00-16:00 uur in Orvelte

Ter ere van haar 85-jarige bestaan organiseert stichting Het Drentse Landschap op zondag 23 juni het gratis festival Ons Drenthe in Orvelte.

Tijdens deze dag is er van alles te doen en te beleven op het gebied van natuur en (cultureel) erfgoed. Kom langs, doe mee en geniet van al het moois dat Drenthe te bieden heeft. 

Foto © Aangeleverde foto

Ons Drenthe is een informatief, actief en bovenal gezellig festival voor jong en oud. Maak kennis met het werk van Het Drentse Landschap door te doen, te kijken en te luisteren. Samen met tal van andere organisaties op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed is er een aantrekkelijk programma samengesteld. Luister naar muzikale optredens van (jonge) artiesten, doe mee met een yogales, volg een interessante lezing of bekijk historische filmbeelden. Er is voor elk wat wils. Niets moet en alles mag. Geniet van een kop koffie met wat lekkers, neem een sapje of proef hoe smakelijk duurzaam Vlees van het Landschap is.

Kinderactiviteiten
Speciaal voor kinderen bieden Het Drentse Landschap en haar partners gratis kinderactiviteiten aan. Kom langs in het Landschapslaboratorium, trek een witte jas aan en onderzoek met een echte microscoop de kleinste beestjes uit de natuur. Ontdek hoe hunebedden werden gebouwd, kom een schilderij maken, ga op de foto met een selfie-bord of kom glibberen en bibberen op het blotevoetenpad.

Drentse historie
Drenthe heeft een rijke historie en veel interessante verhalen. Duik tijdens Ons Drenthe de geschiedenis in en doe mee met de gebruiken van vroeger. Bezoek de demonstraties van oude ambachten of stap in de ‘boevenbus’ van het Gevangenismuseum uit Veenhuizen. Speciaal voor Ons Drenthe opent het Ottenshoes gratis haar deuren. Ga terug in de tijd en ervaar de negentiende eeuw in de Stijlkamers van deze Saksische boerderij en beleef hoe men vroeger woonde en leefde.

Bekijk het volledige programma op www.drentslandschap.nl.

Mis het niet en kom op tijd! Het belooft een dag te worden waarop u oren en ogen te kort komt! De toegang is gratis. Voor het parkeren betaalt u een kleine bijdrage.

Ons Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Drenthe, het Prins Bernard Cultuurfonds, de Nationale Postcode Loterij en Stichting Orvelte Poort.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.