Stevige financiële impuls voor Assen

In de consulterende vergadering, een week geleden, werd het al duidelijk dat de raad zou instemmen met de bestemming van de zogenaamde REP gelden. Geld dat vooral zal worden besteed aan het Drents Museum en de Binnenstad.

Naast de genoemde beleidsterreinen gaat er in de zogenaamde TechHub ook geld naar innovaties en komt er geld vrij voor de aanleg van glasvezel.

Sjoerd bakker (GrL) vond dat het college goede keuzes had gemaakt door het geld aan te wenden voor onderwijs, cultuur, techniek en de binnenstad. Remi Moes (D66) vond het jammer dat er voor de Toeristisch Recreatieve Zone ((TRZ) geen geld beschikbaar was. Dat maakte volgens hem duidelijk dat de ontwikkeling van de TRZ een complexe opgave is. De eventuele plannen kunnen blijkbaar niet voor 1 januari 2023 gerealiseerd worden. Albert Smit (PvdA) betoogde weer dat het hart van Assen alleen maar gaat kloppen als de huren verlaagd worden. Dat schept ruimte voor een leuk winkelbestand en dat lokt mensen naar de binnenstad. “Zorg voor exclusiviteit!” was zijn oproep. Hij vroeg het college nogmaals maximale druk uit te oefenen op de vastgoedeigenaren om de winkelhuren te verlagen. Smit zei dat zijn fractie tegen het onderdeel binnenstad is, maar omdat de PvdA de andere onderdelen, waar ook geld naar toe gaat, een warm hart toedraagt, “zullen we toch voor het voorstel stemmen.”

Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.