Stadsorganist uit Leeuwarden geeft zomer concert in de Jozefkerk in Assen

Organist Theo Jellema is de stadsorganist van Leeuwarden en de vaste bespeler van het Müller-orgel in de Grote of Jacobijnerkerk aldaar. Maar op donderdag 15 augustus bespeelt deze internationaal vermaarde organist op het Van Dam Orgel in de Jozefkerk in Assen. De aanvang is 20.00 uur de toegang € 10,00.  

Programma     Theo Jellema heeft gekozen voor componisten tussen eind 19de en begin 20ste eeuw. Er worden twee composities gespeeld van Alexis Chauvet (1837-1871), uit ‘Vingt morceaux pour orgue,’ Grand Choeur en uit ‘Vingt morceaux pour orgue,’ o.a. Jeux de fonds et gambe). Van Charles-Marie Widor (1844-1937) speelt Jellema een Pastorale. Van Alexandre Guilmant (1837 -1911) het bekende Ce que Dieu fait est bien fait (Wat God doet, dat is welgedaan). Daarnaast nog composities van Gabriel Verschraegen (1909-1981) en van Louis Vierne (1870-1937) o.a. Carillion de Westminster.

Een concert waarbij weer volop van de kwaliteit van het Van Dam orgel genoten kan worden.

Wie is Theo Jellema     Theo Jellema (1955) werd opgeleid aan het conservatorium te Groningen door Wim van Beek. Hij behaalde in 1978 zijn solodiploma orgel met onderscheiding. Hij was jarenlang orgeldocent aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle. Nu is hij naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk en stadsorganist te Leeuwarden docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Het geven van concerten bracht hem niet alleen naar landen binnen Europa, maar ook naar naar Rusland, Japan en Korea. In de loop der jaren speelde hij verschillende ‘integrales’ (Franck, Messiaen, Bach). Theo Jellema jureert bij veel belangrijke Europese orgelconcoursen en geeft masterclasses in binnen- en buitenland.

Donderdag 15 augustus, orgnist Theo Jellema, Jozefkerk Assen.

Aanvang 20.00 uur, toegang € 10,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.