Rolderstraat voelt zich in de steek gelaten

In de gemeenteraad van donderdagavond maakte Fenny Wijholds van de werkgroep Rolderstraat gebruik van het vraagrecht. De werkgroep is namelijk van mening dat de afspraken met de gemeente niet nagekomen worden. En het toegezegd autoluw maken van de straat is nog ver weg.

De werkgroep wil dat de Rolderstraat een levendige straat blijft. Er is enquête gehouden waarin vooral naar voren kwam dat de bewoners en ondernemers een autoluwe straat willen. Eén en ander is met de gemeente besproken.

Dat heeft geleid tot het aanleggen van twee drempels aan het begin en het einde van de straat. Verder is er niets gebeurd. “Wel verschijnt er een nieuwsbrief, waarin geen nieuws staat,” zegt Wijnholds. “Wij voelen ons met een kluitje in het riet gestuurd!”

Volgens Wijnholds wordt er in de straat geracet en laat de verkeersveiligheid te wensen over. De werkgroep wil een autoluwe straat en als dat niet kan laat het ons dan weten, dan is duidelijk waar we aan toe zijn. “Wij worden niet op de hoogte gehouden of er wat gebeurd en wat er gebeurt.”

Wat autoluw is, in blijkbaar voor de werkgroep ook niet echt duidelijk. Want op de vraag uit de raad, “wat zou u dan willen dat er gaat gebeuren” en “wat zou u doen met een zak geld,” kwam geen duidelijk antwoord, alleen dat er verkeersdeskundigen naar zouden moeten kijken.

Wethouder Roald Leemrijse zei blij te zijn met de samenwerking met de werkgroep Rolderstraat. En de enquête is ook de aanzet geweest om in de straat aan de slag te gaan met de verkeersveiligheid. De aangelegde drempels zijn het begin. Maar er is ook meer toezicht op laden en lossen. Er wordt gewerkt aan het autoluw maken van de Rolderstraat. Maar dat kost tijd, omdat ook verkeer in de Groningerstraat en de Nieuwehuizen moet worden meegenomen. Op dit moment worden er tellingen gehouden. “Op basis van de verkeerstellingen worden er scenario’s gemaakt.”

Wethouder Leemrijse zegde toe voor de zomer de resultaten te zullen presenteren.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.