Raad wil optimaal geïnformeerd worden over de gaswinning in en om Assen

Onlangs heeft minister Wiebes toestemming gegeven om gas te winnen in het gasveld Assen/Vries. Henk Santing (PLOP) stelde vast dat hierover weinig informatie aan raadsleden is verstrekt.

Deze gaswinning, waarover in de gemeenteraad uitgebreid is gesproken, “speelt zwaar bij de Assenaren.” Goede informatie is dus belangrijk.

     Henk Santing riep het college op “de raad mee te nemen in het traject dat nog moet worden afgelegd.” Omdat het een proces is dat waarschijnlijk niet is te stoppen, moeten we “het wel goed kunnen uitleggen.” Hij wilde weten welke stappen het college zou gaan nemen na het besluit van minister Wiebes.

     Wethouder Gea Smith, zei dat inderdaad de stukken wat laat op het Raadsinformatiesysteem waren gezet, omdat ze als interne informatie waren opgevat. Er wordt nu met omliggende gemeenten overlegd hoe moet worden omgegaan met het besluit van de minister. Ook wordt er juridisch advies ingewonnen. Wethouder Smith zegde toe al deze informatie beschikbaar te hebben voor de raadsvergadering van 20 december. In die raadsvergadering zal de gaswinning in het veld Assen/Vries op de agenda staan en door de raad besproken worden

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.