PvdA, hebben de Assenaren nog invloed op de ontwikkelingen rond het Koopmanplein?

Het blijkt dat rond het Koopmansplein ingrijpende ontwikkelingen aanstaande zijn. Winkelcentrum ’t Forum heeft een nieuwe eigenaar, die aan de noordkant van het Koopmansplein boven de winkels woningen wil realiseren. Drie bouwlagen met stadswoningen.

Veel vragen     Albert Smit, PvdA woordvoeder binnenstad, verbaast zich over de gang van zaken. Er lijken vergevorderde plannen te zijn. Maar Smit vraagt zich af, hoe deze aanpak zich verdraagt met het beleid van het College “om de stad te betrekken bij het ontwikkelen van het stadshart van Assen? Het hart van de stad is immers van alle Assenaren volgens de binnenstad-visie.” De voorzitter van de binnenstadorganisatie Vaart in Assen zegt ook nog geen inzicht te hebben in de plannen. “Maar de verkoop van ‘t Forum roept wel vragen bij hem op,” stelt Smit vast. Ook MKB Retail Assen kent de plannen niet, maar roept de gemeente wel op “de kwaliteit van de prominente gevelwanden van het Koopmansplein te borgen.”

     In samenspraak met Assenaren     PvdA-er Smit vraagt zich af hoe deze plannen moeten worden gezien in relatie tot het nog in de raad te behandelen procesvoorstel voor het Programma van Eisen. “Let wel een programma van eisen, dat zal worden opgesteld in samenspraak met de Assenaren!” Albert Smit wil ook van het college weten of deze ontwikkelingen moeten worden gezien “als onderdeel van de 3 miljoen, die door vastgoedeigenaren in de binnenstad zullen worden geïnvesteerd” of is hier sprake van normale projectontwikkeling met een daarbij behorend economisch rendement? Ook wil Smit weten of voor deze plannen “een greep wordt gedaan in het door de gemeente en de provincie gevormde fonds van in totaal 6 miljoen Euro.” Ook stelt Smit vraagtekens bij de coördinatie van en de regie over de plannen.  

Voor wethouder van Economische Zaken Roald Leemrijse is het blijkbaar duidelijk, zegt Smit. Volgens de wethouder “is er sprake van een mooie ontwikkeling rondom het Koopmansplein.” Maar PvdA-er Albert Smit betwijfelt of de Assenaren de hun toegezegde invloed op de ontwikkeling van de binnenstad nog gestalte kunnen geven.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.