Provinciale Staten zetten Drents muziektalent op de kaart

Tijdens de laatste Statenvergadering voor het kerstraces zetten de Statenleden Drents muziektalent op de kaart. De Assense band WhatTheFunk mag 19 december om 13.00 uur drie nummers spelen in de Statenzaal. De funkband is voorgedragen door Stichting Kunst & Cultuur die continu zoekt naar podia voor Drents poptalent.

Foto © K&C/Sijtze Veldema

‘Muziek in de Staten’ is een initiatief van GroenLinks en de PvdA die enkele jaren geleden insprongen op het nieuws dat het voor beginnende bands erg moeilijk is om speelplekken te vinden om podiumervaring op te doen. Kroegbazen en programmeurs stapten af van (voor)programma’s met onbekend talent waardoor de Drentse nieuwkomers in de popmuziek geen stappen meer konden maken in podiumervaring. Met het initiatief ‘Muziek in de Staten’ laten de leden van Provinciale Staten zien dat ze oog hebben voor kunst, cultuur en de ontwikkeling van jong muziektalent in Drenthe.

WhatTheFunk maakt een crossover van funk, hiphop, jazz en popmuziek. De band won dit jaar Popsport Drenthe en mocht spelen op het Nederlands Film Festival.
Het optreden is bij te wonen in het provinciehuis in Assen en te volgen via de livestream van Provinciale Staten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.